Alliansen knappar in

  • Jag är inte förvånad över att alliansen knappar in. Mycket medvetet satsar man på de som redan har och låter den minoritet som är sjuka och/eller arbetslösa betala, eller i vart fall inte få ta del av ökade ekonomiska resurser.
    Vi lämnar då definitivt ett solidariskt välfärdssamhälle där alla skall vara med.
  • Ikväll skall jag och hustrun vandra över isen (viken) till Cafe August för att tillsammans med våra vänner Margot och Håkan äta gott och lyssna till folkmusikgruppen Kraja från Västerbotten. Kul!

Mjölkfrakter

  • KF har bestämt att man skall handla all mjölk från svensk/danska Arla. Det betyder att man nu skall frakta mjölk från ex. Halland, Småland och kanske till och med från Danmark till Kiruna, Karesuando, Gällivare och Ammarnäs. Vad säger man på Norrmejerier och vad säger Konsum Nord?
  • Konsum Värmland skiter högaktningsfullt i detta och forsätter med Värmlandsmjölk. Ibland blir till och med jag - ångermalänningen - väldigt stolt över att vara medlem i Konsum Värmland.

Johan, 21

Idag fyller Johan 21 år. I morse uttryckte han oro över att han håller på bli gammal. Vid 21 år!! Själv blev jag myndig först vid 21. Då hade jag hunnit göra 12 månaders, värnplikt. 6 månaders FN tjänst på Cypern och det var 4 år sen jag flyttade hemifrån. Men jag hade (och har) bara 9-års skolutbildning. Johan har hunnit med 12 år i skolan och 2 år på universitet. Jag är glad över att han lagt så bra grund för sitt fortsatta liv.  GRATTIS JOHAN!!              
                                         


"Detta är slutet för monarkin"

Alltså - denna krönika är verkligen värd att läsa.
Inte visste jag att det var så lätt att göra slut på monarkin. Att skulle räcka med en tjänstemannason från Ockelbo.

För er som inte vet vem Dick Erixon är så kan omtalas att han är centerpartist, tidigare anställd på Timbro, och den som, (utsänd av Timbro!?) fick uppdraget att,få centern att flytta in på Stureplan och hos moderaterna.

http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/dick-erixon/2009/02/24/43527639/index.xml

Maud!!

Nån som tänkt på att Maud är den tredje centerledaren som är ångermanlänning. Gunnar Hedlund gillade jag, Thorbjörn Fälldin respekterade jag, men Maud.
Hon är nog den som skulle få mej att förneka mitt ångermaländska ursprung.
Kommer ihåg henne från min SSU tid i Ångermanland.
Redan då gick käften som en symaskin på henne. Redan då var hon rätt högervriden. Redan var hon djupt föraktfull mot fackföreningar!!
Nu är hon väl till och med mer höger än moderaternas partiledare.

Äntligen!!!!

Kanske en del av magvärken nu släpper. Modo spelade ut Luleå ikväll och var närmare 8-0 än vad Luleå var 5-2.
5-0 blev slutresultatet och man visade verkligen nåt helt annat än vad man visat de tre senaste matcherna.
Säg mig - varför har man inte spelat så där tidigare??
Två matcher  kvar - fyra poäng ner till Rögle (kunde varit fem om inte FBK fimlat till det i sista perioden)
Frölunda borta och SSK hemma återstår. Tyvärr kommer det inte att räcka till slutspel även om man vinner dessa båda, men man ska vara tacksam att man inte hamnar i en kvalserie.

Häftig teaterupplevelse

Under helgen samlades hela familjen i Stockholm. Det vill säga att jag och Johan åkte upp till Stockholm, där Jon numera bor och där hustrun tillbringar en stor del av sitt liv.
Jon fyller 23 idag och anordnade under lördagen en fest där brorsan och kompisen Seb skulle delta.
Jag hustrun gick på Teater Giljotin och såg en fantastisk föreställning med Sarah Lind.
"Carola och jag " heter stycket. Det skulle skulle ta alldeles för lång tid att recensera men jag satt nästan andlös i 1,5 timme.
Gå och se om ni har tillfälle,

DET BLIR BARA VÄRRE

Under vintern har jag sett en 10-15 matcher i division 2 västra eller vad den nu heter. Johan har spelat i Kils AIK.
När jag ikväll sett Modo bli förnedrat av Rögle BK sitter jag och undrar om inte Kil skulle klara sig rätt bra mot Modo.
Vad har hänt??

I VART FALL SER DET INTE UT SOM NÅN HIMMEL!

Himmel eller helvete - så skrev jag om att Foppa skulle förstärka Modo.
I går kom svaret - med Foppa i omklädningsrummet, ett förvirrat försvar och Sveriges sämsta målvaktsspel ser i det i vart fall inte ut som det skall bli nån himmel. Alltså slutspel och minst semi.
Rögle borta på torsdag, en match som kan skicka ner Modo i kvalserien, och sedan FBK borta på lördag. Ett FBK som verkar vara i en manisk form.
Just därför känns det just nu bra att jag i vart fall inte kommer att vara i LLA på lördag.
Hustrun och jag går istället på teater i Stockholm på lördagkväll och firar våra två söner, som båda fyller år kommande vecka, på söndag.
Jag hoppas att jag får anledning att ångra att jag inte var i LLA på lördag.
Min vän Modoiten hade tyvärr rätt, den gången efter matchen mot Skellefteå, när jag var helt euforisk. Han lät ju betydligt nyktrare när han konstaterade att dom "somnade ju alldeles in i andra, såg du inte"
Nä jag såg inte då, men jag såg förstaperioderna mot Djurgården och HV och det räckre för att jag skall vara bekymrad över fortsättningen.


TORSDAG

  • Efter Modos överköring av "Skelet" (Skellefteå) kan man börja tro på att det kan bli himmel i allafall. Nu riktades allt ljus mot Foppa. Få insåg att det var Modos kedja med Zuccarello, Skröder och Susse, som vanligt var störst. och att 4:e linan med de två power finnarna Tuokko och Torkki samt Molinder pumpade luften av SAIK. Att dessutom Steen och Yetman blev som nya spelare med Foppa. Att man sen ha en andrakedja med Svartvadet, Ulmer och Salomonsson. Lasse Granqvist blev så till sig att han nämnde SM guld minst två gånger. Själv försöker jag stå på jorden även om skotten blev 48-16!!!! Tyvärr var min gode vän Modo-iten inte lika begeistrad som jag och Granqvist. "Somnade dom inte till lite i andra" var hans kommentar. Undrar hur många mål dom skulle gjort för att jag skulle få ännu lägre ränta?

  • Folkomröstningen inställd i Karlstad kommun. Ett klokt beslut av mina vänner i kommunen. För övrigt undrar jag om inte gårdagens lysande ledare i VF, skriven av chefredaktören Peter Franke, hade sin betydelse att en del besinnade sig.



FOPPA SPELAR IKVÄLL!!!!!!!!!!!!

  • Så kom beskedet - Foppa känner sig redo!!!!
  • Han kan vara skillnaden mellan himmel och helvete!!!!
  • Mellan kvalserie och SM-guld!!

Två tredjedelar

Två tredjedelar, alltså ett s.k "tvåtredjedelssamhälle" - det är det samhälle som den så kallade alliansen ser fram mot.
På annat sätt kan man inte tolka de cyniska uttalanden som ex Jan-Evert Rådtsröm hans kompisar gör.
Man babblar om sina skattesänkningar, som t.ex. gett vår familj flera tusenlappar extra i månaden.
Visserligen har avgiften till fack och a-kassa fördubblats men visst  är det en ökning i plånboken för vår del.
Men......... både jag och min hustru kan avstå från dessa extra pengar som sjuka, arbetslösa skall betala med sänkta ersättningar.
Två tredjedelar som har det bra ekonomiskt (åsså förstås de som har det riktigt jävla bra på Lidingö, Djursholm, Östermalm) å inte har begripit att de ställer massor av människor i ett verkligt utanförskap som skapar djupa klyftor i vårt samhälle.Skattesänkningar till oss har så vi klarar oss och som betalas av de som inget har!!!

Är det nån som vill ha det så???????

Alliansen

Fyra partier som försöker vara så lika som möjligt, där det ena partiet efter det andra ger upp sina hjärtefrågor. Nu senast Centern som nu helt plötsligt blev  för kärnkraft. Tre före detta partiledare är djupt kritiska. Fälldin, Olof Johansson och Lennart Daléus.
Ju mer lika de blir, ju mindre behov av  fyra partier. Varför finns Folkpartiet och Centern?
Svenska folket kommer nog att resonera på samma vis. Det räcker med ETT högerparti, så då får Maud skriva in sig i Moderaterna. Och där någonstans har hon ju alltid funnits.
Redan på den tiden jag kände henne i 70-talets Ångermanland var hon den mest högervridna av dåtidens rätt radikala CUF:are.

I Stockholm......

På väg från Jönköping ... och på väg till Sundsvall hann jag på torsdagskvällen träffa min äldste son Jon.
Tyvärr blev den teaterföreställning  vi skulle se (Carola och jag med Sara Lindh) inställd på grunde av sjukdom.
Det fick bli bio istället, som nån slags ersättning. Valkyria, som handlar om attentatet mot Hitler i slutskedet av andra världskriget. Bättre filmer har jag sett men kanske en svag trea ändå.
Desto roligare att träffa Jon. Fast nog känns det konstigt ibland att nu ha en vuxen son. Som dessutom är klok som ...... ja i vart fall mer än en pudel.


Mjölkländer!

OBS! Mjölkländer  - inte mjölktänder.

Någon frågade mej idag hur många mjölkländer det finns i Sverige.
Svaret är fem.


  • Norrmejerier (Norr- och Västerbotten) Nordligast
  • Milko (Västernorrland, Jämtland, Dalarna, Hälsingland och Värmland) Störst till ytan
  • Gefleortens (Gästrikland) Minst
  • Skåne mejerier (hörs på namnet)
  • Arla (resten av Sverige) Jätten glufs, glufs

Inte dumt att bo i Värmland har har vi Värmlands Mjölk!


Handla närproducerat!

Idag har vi fått mjölk producerad i Värmland i våra butiker. Hur det varit förut vet jag inte eftersom vi ändå bor i Milkolandet.
Men nu är det så att på våra mjölkpaket står det att mjölken kommer från Värmland. Jag tror på det och jag tycker det är bra. Det innebär att våra mjölkbönder i Värmland får sälja sin mjölk vilket i sin tur ändå en del i att vi kan bibehålla vårt öppna landskap.
Inom Milkolandet är det tydligen så att Värmland och Dalarna får egen mjölk medan medan Hälsingland, Jämtland , Ångermanland och Medelpad får samsas om sin närproduktion.
Nu är det emellerid så att jag vet att Konsum Värmland kommer att ha närproducerad mjölk, hur det sen är med Lidl, Netto, ICA och Hemköp vet jag inte då det är rätt sällan jag besöker de butikerna.
Varför skall jag stoppa pengarna i fickorna på några tyska kapitalister (Lidl) då jag kan bidra till att Konsum Värmland kan leva vidare till gagn för Värmland. Det sponsrar ju till och med FBK. Hur är det med Lidl där? Netto? Hemköp?
Jag tycker det är viktigt att handla närproducerat av många skäl.
Ta öl t.ex. - jag konsumerar en hel sånt.
Tyvärr finns det inget bryggeri i Värmland längre, men i min hemstad Sollefteå (där man för övrigt startade med att brygga Norrlands Guld) där tillverkar man numera Zeunerts. Jag köper nästan bara Zeunerts, jag har dessutom lycktas få många av mina vänner att göra likadant.
I samband med mina vistelser i Sollefteå brukar jag ibland gå in på systembolaget, så står jag och tittar ett vad folk handlar för öl.
Jo - dom handlar en hel del av det "hembryggda" men långt ifrån alla.
Det blir också en del Norrlands, Carlsberg, Pripps Blå, Mariestad etc. 
Då måste jag ändå ställa frågan...
- Vem ska köpa Zeunerts öl om inte Sollefteåborna själv?
Ju mer öl man kan brygga i Sollefteå ju mer jobb blir det också i Sollefteå. Inte i Köpenhamn (Carlsberg), inte i Holland (Heineken) inte i Stockholm (bland annat Pripps) osv.

Om man nu inte vill dricka just Zeunerts varför då inte välja något annat mindre märke där det ändå bryggs på mindre orter än Stockholm och Köpenhamn:

Ex. Åbro som bryggs i Vimmerby, Tre Hjärtan och Stockholm! bryggs i Halmstad. Kopparbergs öl bryggs i Sollefteå, Kopparberg och Laholm. det finns många alternativ.

Riktigt lokala bryggerier med kanske det bästa ölet finns i Pilgrimstad utanför Östersund med alla Jämtlands Bryggeris märken. Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala, Oppigårds Bryggeri i Hedemora, Grebbestads Bryggeri, Sigtuna Brygghus och många, många fler.
Du kan hitta en länk till Bryggarföreningen här: http://www.sverigesbryggerier.se/

Handla närproducerat!!!!

 


RSS 2.0