Känning!

Jag gick med i Socialdemokraterna 1969. Det är alltså 40 år sedan. Under den tiden har jag gått från omedveten brevbärare till illröd SSU:are, partitrogen ombudsman, "politikless" turistchef och hotellchef och slutligen rätt röd företagare.
Under den tiden har jag varit mer eller mindre engagerad i tolv riksdagsval. Jag tror att törs skriva att i alla dessa val har jag haft en förkänning om hur det skulle gå. Ja förstås inte i 1973 års riksdagsval då jag aldrig kunde föreställa att det skulle bli en lotteririksdag.
Hur jag nu börjar känna, inför nästa års val ska jag inte berätta ännu, men jag kan läcka att jag  inte är överens med min gode vän ekonomiprofessorn.
För övrigt , appropå de 40 åren, hoppas jag att ingen kommer på idén att förära mig någon av partiets medaljer.
Jag har sett alldeles för många "trilla av pinn" sen dom fått medaljen.


Pitebor

Idag när jag ringde till ett företag i Piteå för att höra om intresset att bli serviceombud för våra automater och då nämnde att vi samarbetade med Coffee Queen (eller gick på deras lista) så blev svaret
- Är det en sån där ombyggd kaffeautomat som gör päärmos istället för kaffe?"

Nå det var inte Ronny Eriksson. Det var en vanlig pitebo!!!!

Väninnan!

Varje aktiv socialdemokrat borde läsa boken Väninnan av Eva Franchell. En hiskelig beskrivning om hur makt deformerar hos nästan alla.

Befria regeringen

Det börjar kännas som regeringen Reinfeldt redan börjar regera ihjäl sig. Dom känns som 22 stycken (eller hur många dom nu är. I vart fall för många!!) Göran Persson i den meningen att självgodheten dryper om om dem.

Mona

Nu har det stått still en hel vecka. Bloggandet alltså.
Men ibland hinner man bara inte.
I går kväll hann jag heller inte se debatten mellan Mona oc h Reinfeldt.
Men ..... jag blev glad när jag hörde kommentarerna i efterhand.
Precis som jag sa till min vän "professorn" , når han och hans fru besökte oss i helgen, jag tror att det nu kommer att bara gå uppåt för Mona.
Det trodde ledarskribenterna på Dala-Demokraten och Sydsvenskan också.
Nu saknar jag bara Monas "svarta ögon" - jag tror dom kommer!!!

I Sollefteå

Klockan fyra i morse ställde jag in näsan mot en bilresa upp till Sollefteå. Där finns Gerdins Nordkomponent som tillverkar vår matautomat. Från Karlstad till Sollefteå är det bra precis 70 mil. Tur att jag verkligen gillar att köra bil. På den tiden som det nu tog (med snöoväder från Gävle till Hudiskvall) hinner man tänka rätt mycket, lyssna på morgonekot två gånger. Höra samma nyheter fyra gånger. Bland annat den om Sparbanksstiftelsena där många har förlorat i stort sett hela sitt kapital. Min vän Ingvar Melin, vice ordförande i Sparbanksstiftelsernas förvaltningsbolag förklarde bra hur det hänger ihop.
Ronny Svensson, som påstår sig vara forskare hos något som skall heta Småkom!!??? fick tala om att om HAN hade haft inflytande, om han hade varit med då hade alltt gått bra. Var hittar media alla självgoda besserwissers nånstans???

Åter till bilresan - lagom till lunch var jag framme i Sollefteå. Tyvärr lite försent för att åka med till förmodligen Sveriges BÄSTA lunchrestaurang. Går inte beskriva, Buffé med fler maträtter än om alla Värmlands julbord skulle slås ihop!! Varje dag!!
Sedan jag checkat in på mitt hotell på Storgatan ser jag plötsligt att på anrika Appelbergs hålls ikväll ett föredrag med rubriken "Min barndoms stad"
Kul så jag tar mig dit. Vem träffar där om inte min vän Tore Fors.
Sen tillbaka till hotellet för att se en annan Sollefteåpojk. Han är fullständigt suverän när KG Bergström försöker sätta dit honom. Lugn, saklig, kunnig och framförallt med stor auktoritet. Tänk att Stefan Löfvén som jag var med och värvade till SSU när vi bildade klubben i Boteå skulle bli en så stark ordförande i IF Metall. Jag är djupt imponerad.över Stefan,

För övrigt det kommer mycket från Sollefteå. Förutom vår automat och Stefan, så har vi nu aktuella Helena Jonsson, skidskyttevärldsmästare för någon månad sen., Emma Johansson silvermedaljör på cykel i senaste OS, en drös av hockeyspelare som Mattias Timander, Per Svartvadet, Per Styf för artt bara nämna några nu verksamma. Åsså förstås Zeunerts öl.

Visst är jag lokalpatriot men det är väl tillåtet. Det har jag i allafall lärt mig i Värmland.

Mackan

Ikväll gör en av "mina grabbar" nämligen Mackan Karlsson riktig elitseriedebut. Mot Brynäs borta i tredje kvartsfinalen. Det är skäl nog för mig att nu titta på BIF-FBK.

Finansministern

Det förmodligen en mycket genomtänkt strategi från de "nygamla moderaterna" att man skall vara "emot" alla former av bonusar.
Tyvärr, för Borg, började motståndet att krakelera ikväll. Dessutom tror jag strategin är svår att genomföra i längden. Det kommer alltid att dyka upp andra "nygamla" moderater som talar om vad de egenligen tycker. Marknaden kommer ALLTID att föreslå bonusavtal och bonuslöner och man kommer aldrig att i längden få alla till att fördoma detta.

Mera bidrag

Alliansen påstår sig vara mot bidrag i alla former.
Ja - det är förstås sant, så till vida att man är mot en rimlig ersättning vid arbetslöshet, mot en rimlig ersättning vid sjukdom.
Men man har förstås infört en del nya bidrag.
Ex. vårdnadsbidrag, vilket nyttjas av de som har råd och bidrag till städhjälp vilket nyttjas av de som har ännu mer råd.
Mer bidrag till rika, ta från sjuka och arbetslösa.

Avelstjur införskaffad

Monarkins stora problem är att det kungliga ämbetet ska ärvas. 
Victoria måste nu producera arvingar för att monarkin skall fortleva.
Trots kungens motstånd, både mot kvinnlig tronföljd och Victorias val av partner ,har vår kvinnliga tronföljare nu skaffat en man och blivande pappa till kommande tronföljare.
Man kan tänka sig att den stackars Daniel har fått sina spermier noggrant analyserade innan kungen godkände honom.
För tänk ....... om det inte skulle komma någon tronföljare.
Tänk om Daniel skulle vara steril.
Skulle man då har provrörsbefruktning med en okänd donator.
nej givetvis är Daniel godkänd som avelstjur, även om han inte har något blått blod och helt saknar riktig stamtavla kommer han nog att göra det han ska.
Hans enda uppgift att producera en tronarvinge!!!!!!

RSS 2.0