Bidragsalliansen

Borgarna, eller rättare sagt, de fyra högerpartierna försöker att få det kommande valet att handla om jobb eller bidrag.
Vad jag kan finna har man inte tagit bort något av vad man kallar bidrag. Däremot har man infört bidrag för städning, gräsklippning och en massa annat. Ett bidrag som som nyttjas av 1 promille (1 på tusen) av medborgarna i ex. kommuner som Filipstad, Storfors och Åsele, medan det är sju procent av medborgarna i ex. Lidingö och Danderyd som får städhjälp.
I siffror innebär det att det är 3-4 personer i Åsele som får bidrag till städningen, medan det är mer än 2000 som utnyttjar bidraget i Danderyd. PÅ så vis slussas ännu mer av skattebetalarnas pengar till de rika.
Lägg därtill hur stor del av skattesänkningarna redan tidigare gått rakt ner i fickorna på de som absolut inte behöver pengarna.


Kosackval 2

I går skrev jag på facebook om att mina föraningar att kommande val skulle kunna bli ett nytt kosackval.Vad kosackvalet var kan ni läsa på ett annat inlägg från ifjol på bloggen.
Bakgrunden var att fyra galningar bland de borgerliga riksdagsledamöterna skrev en debattartikel i AB den 8 februari.
I denna påstod man, på fullt allvar, att Mona ville införa det Nordkoreanska kommunistiska systemet om de grön/röda vann valet.
Jag förstår att de borgerliga strategerna skickar fram fyra rätt okända riksdagsledamöter för att inte "statsmannen" Reinfeldt ska bli befläckad. Artikeln var av den arten att inte ens Nya Wermlands Tidningens ledarskribent skulle kunna föreställa sig att det fanns fler som han själv.
Jag är rätt övertygas att vi kommer att få mer av sådant,men inget som kan klistras på de borgerliga partiledarna.

Jag hoppas att vi kan fortsätta hålla det sakliga tonläge, so Mona gjorde i den senaste TV debatten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag kan man glädjas att man höjer panten på aluminiumburkar med 100 procent. Den nya panten blir 1 krona.
Det innebär att vi får se färre burkar i naturen och fördubblade inkomster för de oförtröttliga burksamlarna.

RSS 2.0